Blog

Å spille på stacksize

Lite chips (ca. 1-4x mer enn big-blind). Her sitter du i realiteten og venter på en hånd som er god nok for å gå all-in, slik at du får doblet opp. Som du sikkert skjønner kan du ikke være for kritisk i valget av hånd.

Medium chips (ca. 10-16x mer enn big-blind)

Her har du litt bedre tid på deg til å vurdere hvilke hender du vil spille på, men pass på å spille dem fornuftig utfra posisjon og motspillere. Call i tidlig posisjon kan være farlig da det kan komme raise bak deg. Ha som en liten tommelfingerregel at du ikke skal raise hender du ikke kan følge all-in fra tidlig posisjon. Har du eksempelvis 12.000 chips og raiser til 3000 vil det være svært kjedelig å bli re-raiset all-in om du ikke har en hånd som er sterk nok til å følge.

I sen eller midt-posisjon kan du være litt mindre kritisk til hendene du raiser. Som vi stadig vekk poengterer må du være flink til å observere motspillerne dine. Hvem er løse, tighte osv. Har du spillere bak deg som du vet er løse kan du være mer forsiktig med hva du spiller på. Bruk det til din fordel om du har en veldig sterk hånd. Vær også varsom på spillere med lite chips, “tikkende bomber”.

Mye chips (ca 30x » mer enn big-blind)

Er du nybegynner og vil spille på det trygge, kan det gjerne være smart å spille likt som du gjør med en medium stacksize. Hvordan du spiller med en stor stacksize, vil ha med erfaring og personlighet å gjøre. Noen spillere med mye chips føler de har råd til å følge flere hender og ta mer sjanser. Med mye chips har du mulighet til å “styre bordet”. Du kan legge press på spillere med lite chips.